fredag den 31. august 2012

Grydelappen anno 2012

Jeg er så småt begyndt at tænke på, hvad jeg skal finde på til jul. Jeg plejer jo at deltage til nogle julemarkeder, og det har jeg også tænkt mig at gøre i år.

Øverst på listen står en modificering af grydelappen. Jeg har modtaget nogle klager fra mænd, som ikke er så glade for dem, fordi hånden er ikke beskyttet på begge sider. Det har jeg så til aften arbejdet på, og jeg tror, at jeg har fundet en løsning :)

Den nye grydelappe ser således ud: 

Forside

Bagside

Den er en blanding af disse to grydelapper.....


...den til venstre er den tidligere udgave af mine grydelap, mens den til højre er en grydelappe, som jeg har købt i Lagerhaus (en af mine yndlingsbutikker i Malmø!!). Det smarte med den tidligere udgave af mine grydelap var, at de kunne bruges til begge hænder - vend den på vrangen, og så passer den til den anden hånd. Det kan man ikke gøre med den fra Lagerhaus, så jeg måtte lave nogle justeringer. Jeg ville også have, at den lå lige så godt i hånden som min gamle udgave, så jeg har beholdt formen. 

Den nye grydelap kan også vendes på vrangen og derfor kan den også bruges til begge hænder - dog ikke samtidigt ;) Prototypen, som I kan se på billederne ovenfor, har fået ensfarvet petroleumsfarvet bomuldfoer.

Jeg håber, at mændene er tilfreds ;)

onsdag den 29. august 2012

"Strik i alle retninger"

Jeg håber, at jeg har mulighed for at være hjemme i Tórshavn den 26. september, fordi da har Louise Klindt en workshop under titlen "Strik i alle retninger" :) Titler lyder meget spændende, da jeg jo mest kun strikker flade ting.


Jeg har tidligere deltaget på nogle af hendes kurser, og jeg har lært rigtig meget! Så jeg er sikker på, at workshoppen bliver rigtig god! :)

Ville bare lige dele det med jer, så I også har mulighed for at tilmelde jer! :)

tirsdag den 28. august 2012

Strikket ipad sleeve

Ipaden er blevet efterårsklar ;) 
Den har fået et strikket etui med flere farver og pink foer :)


Jeg har strikket mønster på forsiden, mens bagsiden er kun grå. Den er lavet således, at ipad'en ikke falder ud, så der er ikke behov for en lukning. 

Mønstret er det samme, som jeg har brugt til pungene og til etuiet til iphonen :)

mandag den 27. august 2012

'Sigrid' - nu i flere størrelser

Jeg har opdateret opskriften på 'Sigrid' således, at den nu findes til størrelserne 1, 2, 3 og 4 år :)


Den nye udgave af opskriften ligger til gratis download under fanen 'opskrifter' og kan også downloades direkte her :)

God strikkelyst! :)

søndag den 26. august 2012

Fiskeren

De sidste par dage har jeg strikket en drengeversion af 'Sonja', hvor tulipanerne er blevet skriftet ud med små fisk :)

onsdag den 22. august 2012

Korrekturlæsningsstrik ;)

De sidste par dage er blevet brugt på at korrekturlæse et kandidatspeciale, som blev afleveret i dag. Og selvfølgelig måtte jeg bare sidde med strikketøjet imens jeg læste ;) Jeg blev helt rastløs og ukoncentreret, hvis jeg ikke strikkede imens......den er blevet helt gal med mig! Tror snart, at mine stikkepinde kommer til at voske sammen med mine fingre ;)




Strikkeprojektet er denne pude, som jeg strikker af noget Navia-garn, som jeg havde liggende. Den er meget let at strikke, så det var det perfekte korrekturlæsnings-strikkeprojekt ;) Og jeg fik også endelig brugt en af maskemarkørerne, som jeg fik i julegave af min faster. Jeg bruger bare tråde i kontrastfarver, når jeg har brug for mærketråde, men jeg tænkte, at her har jeg så mange omgange med udtagninger, så tråden kommer nok ikke til at holde. Maskemarkøren er en lille babuskadukke :)



Sådan kommer puden at se ud.....eller det her er retsiden, men jeg kan faktisk bedre se vrangen (se det første billede), fordi der er striberne ikke så markante. Hvad synes I?

mandag den 20. august 2012

Lidt blev det til ;)

Jeg forventede ikke at få lavet så meget kreativt, mens jeg var i London.....men lidt blev det dog til alligevel :)


13 sweatre og cardiganer
7 punge
1 iphone sleeve
1 droppet projekt
+
2 påbegyndte projekter

Jeg synes ikke, at jeg kan klage over produktiviteten ;) Jeg fik også lavet nogle opskrifter til gratis download her på bloggen samt en opskrift til salg for Garn-Garagen :)

Er faktisk bange for, at jeg ikke når at have samme høje produktivitet andet halvår 2012!

torsdag den 16. august 2012

Ny gratis opskrift: Sonja :)

Mens jeg ventede på mit fly i Heathrow lufthavni mandags fik jeg lavet opskriften til Sonja færdig :) Den ligger nu til gratis download under "opskrifter" og her :)


Ellers vil jeg undskylde for, at der har været så stille her på bloggen de senseste dage.....jeg har bare haft travlt med at flytte tilbag til DK og komme på plads her. Det er super dejligt at være hjemme igen, og jeg glæder mig til at få min hverdag her op at køre igen :)

tirsdag den 7. august 2012

Fint - men ikke en gentagelse!

Så fik jeg strikket babycardiganen færdig inden sengetid :)

Den ser ok ud, men er absolut ikke noget, som jeg har lyst til at prøve igen!


Jeg er super dårlig til at strikke mønster rundt på 5 pinde! Og det kan ses tydeligt på ærmene! Jeg synes også, at det ikke er så pænt, at have så mange omgange med mønster på bærestykket, fordi trådene på bagsiden ses gennem hullerne (udtagningerne). 

Vel, så lærte man det ;) 

søndag den 5. august 2012

Babycardigan med 'svigermors blomster'

For nogle år siden strikkede jeg nogle sweatre med en bort, som jeg selv har lavet. Jeg kaldte modellen "Svigermors blomster", da den første sweater blev strikket til svigermor :) Det er samme bort, som jeg har brugt til modellen "Julia" i børneversionen :)


Med inspiration fra den glatstrikkede version af babycardiganen og forsøget med 'Sonja' tidligere på ugen, gik jeg igang med at lave et forsøge med blomsterborten. Jeg synes, at det ser ok ud, men det er meget besværligt at strikke pga. udtagningerne og udfordringerne med at strikke med mønster fra toppen og nedad. På grund af, at denne er meget besværlig at strikke, så kommer der ikke nogen opskrift.....jeg har simpelthen ikke mod på at gå igang med at lave den, fordi den ville bare blive en masse forskellige diagrammer for at få mønsteret til at se nogenlunde ok ud. 

Jeg kan dog oplyse, at jeg strikker den med hvidt Navia-garn samt gult og laksefarvet Jamieson's Spindrift på pinde nr. 3,5.

Denne bliver nok det sidste strikkeprojekt i London, da jeg kun har godt en uge tilbage af mit ophold i London!

torsdag den 2. august 2012

Så er 'Sonja' færdig :)

Jeg havde sat mig som mål at få strikket denne babycardigan færdig den 1. august, men jeg forventede ikke at nå det. Men så blev jeg inviteret til en hyggelig dansk fødselsdag i gåraftes, så jeg fik strikket det sidste ærme mens vi hyggede os med hjemmebagte boller og lagkage :)


Jeg har valgt at kalde modellen 'Sonja' efter min mormors veninde, som strikkede hagesmækken med tulipanerne til mig, da jeg var helt lille :) 

Jeg har lavet en skitse til en opskrift, som forhåbentlig snart kommer til gratis download her på bloggen. Skal lige have taget et bedre billede og fundet nogle knapper til den. Jeg har kigget på Britts version af 'Sigga & Sigurd', og jeg kan se, at hun har strikket den i glatstrik med alle 5 knaphul. Vi har nok ikke haft samme strikkefasthed, fordi jeg måtte lukke maskerne af efter 4 knaphuller, så den ikke blev til en frakke! 

Ellers har vi travlt med OL i Lodnon i øjeblikket :) Skal ind at se håndboldherrerne spille kamp i aften. Glæder mig rigtig meget at føle stemningen! :)